Myytti numero 2: Kehitysvammaisen työntekijän palkkaaminen on huonoa bisnestä.

Myytti numero 2: Kehitysvammaisen työntekijän palkkaaminen on huonoa bisnestä.

“Ajatus kehitysvammaisista tai osatyökykyisistä ihmisistä tuottamattomina työntekijöinä on vanhentunut, ennakkoluuloinen ja yksinkertaisesti epätosi - totuus on hyvin usein juuri päinvastainen!

Jos mietitään hyvää bisnestä kannattavuuden näkökulmasta on osatyökykyisen työntekijän palkkaaminen loistava idea. Monella paikkakunnalla rekrytointiin saa asiantuntevaa apua työvalmentajilta joten juuri oikean henkilön löytyminen tiettyyn tehtävään on tavallista todennäköisempää - ja mikä parasta, työvalmentajan tuki perehdytykseen, työnohjaukseen ja työpanoksen optimointiin on saatavilla koko työsuhteen ajan. Tämän lisäksi valtio korvaa 30 - 50% palkkakuluista ja saatavilla on myös paikallisia kuntatukia ja työolosuhteiden järjestelytukea. Miinukselle on numeroiden ja tukimäärän suhteen miltei mahdotonta jäädä ja kaikki tavanomaiset rekrytoinnin riskit on minimoitu.

Jos taas ajatellaan hyvää bisnestä yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja merkityksellisyyden näkökulmasta on osatyökykyisen työntekijän palkkaaminen myös loistava idea. Samalla kun saat yritykseesi tutkitusti motivoituneen, positiivisen ja työmoraaliltaan erinomaisen työntekijän asiantuntevalla tuella sekä minimoiduilla palkkakuluilla tarjoat myös yhdenvertaisen mahdollisuuden työhön, itsenäisyyteen ja unelmiin ihmiselle, joka on saattanut ennen joutua syrjityksi ja unohdetuksi. Voit muuttaa jonkun elämän sekä bisneksesi paremmaksi tekemällä rekrytointipäätöksen avoimella mielellä ja sydämellä.”

- Susanna Pykäläinen, yrittäjä, Omenasieppari Oy / 6.9.2021