“Linnanmäellä työskentelee vuosittain noin 700 hupimestaria. Olemme usean vuoden ajan työllistäneet myös osatyökykyisiä työntekijöitä sali – ja terassisiistijän työtehtävään. Osatyökykyisiä on työllistynyt meillä myös siistijöiksi sekä laitetyöntekijöiksi.
Kuulostaa itselleni vieraalta ajatukselta, että kehitysvammaisten työllistäminen olisi erityisen kallista tai että he rikkovat helposti asioita – me emme ole tällaista kohdanneet. Linnanmäen arvoissa kiteytyy ajatus siitä, että työskentelemme asiakkaan iloksi ja luomme heille ainutlaatuisia elämyksiä ja kehitämme toimintaamme intohimoisesti. Näissä onnistuminen vaatii työyhteisöltä kokemuksen ymmärrystä asiakkaan näkökulmasta. Tämän vuoksi on tärkeää, että työyhteisömme muodostuu ihmisistä, joilla on toisiaan täydentäviä vahvuuksia. Emme siis suinkaan lähde siitä ajatuksesta, että moninaisuus olisi vain yksilöllisten haasteiden huomiointia, vaan tarkastelemme moninaisuutta mieluummin vahvuuksista käsin ja luomme sitä kautta vahvaa organisaatiota.
Itse siis uskon, että moninainen työyhteisö mahdollistaa organisaatiolle kuin organisaatiolle ennemminkin juuri kehittymisen mahdollisuuksia. Moninaisuus ja erilaisuuden kohtaaminen ovat mielestäni myös luonnollinen osa ihmisen (työ)elämää, sillä jokainenhan meistä on jollain tavalla erilainen kuin toinen. Työyhteisön moninaisuus avartaa parhaimmillaan siinä työskentelevien yksilöiden maailmankatsomusta ja rikastuttaa koko työyhteisöä. Moninaista työyhteisöä kannattaakin tavoitella.”
- Elina Örthén, henkilöstöjohtaja, Lasten Päivän Säätiö/Linnanmäki / 27.9.2021