23.6.2021 / Kesäisiä kuulumisia

Kevät ja alkukesä on ollut Väylällä työn täyteistä aikaa. Työt ovat edistyneet ihanasti monella rintamalla eli verkkokaupan, tilaustöiden ja vaikuttamistyön osa-alueilla. Tästä huolimatta Väylän tulevaisuudessa on vielä paljon epävarmuutta. Tarvitsemme tukea nyt ja jatkossa jotta kehitysvammaisten työntekijöidemme työpaikat voitaisiin säilyttää.

Verkkokauppamme valikoima on kehittynyt pikkuhiljaa. Uutena aluevaltauksena sinne on keväällä tuotu kehitysvammaisten taiteilijoiden teoksista painatetut postikortit. Tästä olemme olleet innoissamme, sillä kehitysvammaisten taiteilijoiden työ jää usein piiloon toimintakeskusten uumeniin eikä helposti löydä ansaitsemaansa yleisöä. Verkkokaupan asiakkailta tulevat hyvä palaute on ilahduttanut meitä joka kerta valtavasti! Edelleen jokainen kannustava viesti ja somepostaus nostaa meille ilon kyyneleet silmiin.

Keväällä saimme iloksemme valmistaa suuren kassitilauksen Globe Hopelle, ja toisen Suomen puhevammaisten tulkit ry:lle. Kestovanulappuja valmistimme isompia tilauksia mm. Laponielle ja Lumenelle. Kestositeitä valmistimme Zinaidan valikoimaan. Lisäksi toteutimme saavutettavuustestauksen Aalto yliopistolle, laadimme laajan raportin kehitysvammaisten työllistämistä suunnittelevalle yritykselle ja saimme pitää monen monta asiantuntijapuheenvuoroa työllistämiseen liittyen.

Olemme löytäneet kevään mittaan paljon uusia yhteistyökumppaneita. Origos on ollut aivan huippuyhteistyökumppani painotuotteiden suunnittelussa. Auto Combi on auttanut meitä pitämään Väylän pikkupösön tiellä. Helsingin kaupungin kanssa yhteistyö on kantanut uuteen pilottiin valtakunnallisen työkykyohjelman osana. Yhteistyö on jatkunut tiiviinä myös kaikkien aiempien kumppaneiden kanssa, kuten Kehitysvammaliiton, Etevan, Espoon kaupungin ja Omenasiepparin kanssa.

Taloudellisesti Väylä ei ole vielä varmalla pohjalla. Keväällä jouduimme suruksemme päättämään aiemmin koronan vuoksi lomautettujen työntekijöiden työsuhteet. Paljon kevääksi suunniteltuja isoja yritystilauksia peruuntui tai siirtyi syksyyn epidemiatilanteen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi. Syksy näyttääkin valoisalta, mutta sitä ennen tarvitsemme kesästä selvitäksemme tukea.

Jos haluat auttaa meitä pyrkimyksessämme säilyttää nykyiset kehitysvammaisten työpaikat, tee tilaus verkkokauppaamme! Autat myös kertomalla palveluistamme ja tuotteistamme eteenpäin, seuraamalla meitä somessa ja vinkkaamalla meistä potentiaalisille asiakasyrityksille ja jälleenmyyjille.

Ihanaa ja aurinkoista kesää!