9.9.2021 / Onnea viisivuotias Väylä ry!

Väylän ensimmäinen työntekijä aloitti työ 12.9.2016. Toiminta on siis ollut käynnissä jo viiden vuoden ajan! Vuosiin on mahtunut monenlaisia aikoja ja hetkiä: arkea, työtä, juhlaa, lomia. Onnistumisen hetkiä ja epävarmuuden kokemuksia.

Väylän toiminta on hyvin omanlaistaan. Järjestönä olemme poikkeuksellinen, sillä Väylä harjoittaa pääasiassa liiketoimintaa eikä saa ulkopuolista rahoitusta. Toimintamme ei perustu lyhytkestoisiin hankkeisiin, vaan jatkuvaan markkinoiden ehdoilla toimimiseen.

Väylän työntekijöistä valtaosa on ja on ollut kehitysvammaisia. Olemme saaneet nähdä kuinka työntekijöiden taidot ja itsevarmuus kehittyvät palkkatyön myötä. Olemme myös päässeet näkemään kuinka yhteiskunta ei ole vielä valmis. Yhteiskunnan asettamat reunaehdot paikoin tukevat toimintaamme, paikoitellen ne taas ovat työllistämisen este. Hankalistakin asioista olemme kuitenkin päässeet eteenpäin luovuudella ja sinnikkyydellä. Työyhteisön ilo on sen arvoista!

Työtä maailman muuttamiseksi ei voi tehdä yksin. Viiden vuoden aikana olemme saaneet matkaamme upeita yhteistyökumppaneita, asiakkaita ja löytäneet vertaisia työnantajia. Sen ansiosta olemme päässeet vaikuttamaan päätöksen tekoon yhteiskunnan eri tasoilla. Lisäksi Väylän toimintaa kannattelee valtavan osaava hallitus.

Tärkeintä työssämme on arjen ilo. Sen toivomme ja uskomme välittyvän myös asiakkaillemme! Kun töissä on kivaa, työstään saa asiallisen korvauksen ja työyhteisössä on hyvä olla, on tuloksena upeat tuotteet ja palvelut.

Toivomme että seuraavat viisi vuotta ovat yhtä antoisat kuin kulunut taival tähänkin saakka! Mitä kaikkea voikaan vielä tapahtua. Kiitos kaikille meidän matkassamme kulkeneille, pysykää kyydissä jatkossakin!