23.12.2020 / Vuodenvaihteen tunnelmia

Huh, mikä vuosi! Koronaepidemia pyöräytti keväällä Väylän maailman päälaelleen, jonka jälkeen uutta tasapainoa on haettu kaikin voimin.

Siivoustyöt vaihtuivat kasvomaskien ompeluun. Kasvomaskeista hypättiin verkkokaupan puikkoihin. Keväällä työntekijöitä jouduttiin lomauttamaan, joista osa on saatu uusien töiden myötä palaamaan hommiin. Syksyn aikana siivoustöitä käynnisteltiin pienissä määrin uudelleen.

Väylän oma verkkokauppa on ollut pystyssä nyt puolisen vuotta, ja se on saanut valtavan ihanan vastaanoton. Olemme ilon kyyneleet silmissä lukeneet jokaisen ihanan kannustavan viestin ja somepostauksen, joka kauppaan ja tuotteisiimme liittyen on tehty. Verkkokaupan myynti kasvoi käsi kädessä valikoiman laajenemisen kanssa, ja joulusesonki on ylittänyt toiveemme moninkertaisesti! Ajattelen verkkokaupan ympärillä vallitsevan innostuksen kertovan siitä, että ihmiset todella haluavat vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan omilla valinnoillaan. On hienoa, että kehitysvammaisten reilu työllistäminen on tärkeää niin monille.

Syksyn aikana olemme tehneet useita erilaisia tilaustöitä yrityksille. Wiztivi Gaming Oy:lle toteutettiin työntekijöiden joululahjoiksi hauskat kierrätysfarkkutossut yrityksen logolla. Kolme Cosmeticsille ommeltiin matkakotelot palashampoolle. Omensiepparille pakattiin glögimaustepussit joulusetteihin.

Vuoden päätteeksi saimme iloisen uutisen Tukilinjalta. Väylä ry valittiin Vuoden toimija 2020 -apurahan saajaksi. Apurahan suuruus on 5000 euroa, ja se käytetään toiminnan kehittämiseen. Väylälle tämä oli erityisen merkityksellinen palkinto, sillä mitään muita tukia emme toiminnallemme saa. Väylä putoaa järjestöavustusten ulkopuolelle sillä se harjoittaa elinkeinotoimintaa. Väylä ei myöskään saa yrityksille suunnattuja avustuksia, sillä se on voittoa tavoittelematon järjestö.

Vuoteen on siis mahtunut paljon iloa ja onnistumisia, mutta myös paljon huolta ja murhetta. Uuden vuoden alku näyttää lupaavalta ja monenlaisia uusia yhteistyöprojekteja on suunnitteilla. Mikään muu ei kuitenkaan ole varmaa kuin epävarmuus. Tarvitsemme jatkossakin kaiken mahdollisimman tuen ja avun. Jos haluat auttaa meitä pyrkimyksessämme säilyttää nykyiset kehitysvammaisten työpaikat, tee tilaus verkkokauppaamme! Autat myös kertomalla palveluistamme ja tuotteistamme eteenpäin, seuraamalla meitä somessa ja vinkkaamalla meistä potentiaalisille asiakasyrityksille ja jälleenmyyjille.

Parempaa uutta vuotta meille kaikille!