Työntekijät

Järjestömme sydän ja kaiken toiminnan syy on meillä työskentelevät ammattilaiset. Ilman työntekijöitään yksikään työnantaja ei olisi yhtään mitään, ja sama pätee myös Väylään. Lue alta ketkä tekevät visioista totta, toteuttavat asiakasyritysten toiveita, purkavat ennakkoluuloja ja muuttavat maailmaa omalla työllään joka päivä!

Haluaisitko Väylälle töihin? Sivun alalaidasta löydät tietoa siitä miten rekrytoimme.

Ahmet Özturk

Ahmetille työpäivässä parasta ovat työkaverit, ohjaajat ja oma tyttöystävä. Hän on tehnyt keikkoja monipuolisesti pakkaus-, kokoonpano- ja siivoustöissä vuodesta 2018 alkaen. Ahmet sanoo, että tärkeintä on hyvä elämä ja palkkatyö ja kysyttäessä mitä palkkatyö merkitsee hänelle, vastaus on heti valmiina: “Se on hyvin tärkeää minulle ja haluan tehdä töitä vaikka hautaan asti.”

Veera Vauhkonen

Veeralle palkkatyö on pääasia, ja hän halusikin heti töihin koulusta päästyään. Hänelle on tärkeää ansaita omaa rahaa, hän sanoo sillä olevan suuri merkitys arjessa ja lisäksi siitä on iloa viikonloppuisin ystävien kanssa. Veera aloitti Väylällä vuonna 2022 ja on ehtinyt tehdä monipuolisesti ompelutöitä sekä vaihtelevia työtehtäviä pakkauspalveluissa. Hän pitää itsensä haastamisesta ja on nauttinut ennen kaikkea työn monipuolisuudesta.

Hung Huy Tran

Vuonna 2018 Väylällä palkkatyöt aloittanut Hung tuli alun alkaen tekemään siivoustöitä, mutta järjestön toiminnan muututtua koronaepidemian myötä hän on kehittänyt ammattitaitoaan pakkaus- ja kokoonpanotöiden parissa. Hänen mukaansa mikä tahansa palkkatyö on mukavaa, mutta parasta on kun töitä voi tehdä rauhassa ilman kiirettä.

Henna Syrmä

Henna aloitti keikkalaisena Väylällä vuoden 2022 alussa, ja on pitänyt työstään niin paljon, että on päättäväisesti parantanut koko ajan työtahtiaan. Hän tekee työkseen johtojen puhdistusta ja pitää työpäivissään eniten työn tekemisestä mukavassa työporukassa. Henna pitää työstä saatavaa palkkaa tärkeänä, ja sanoo käyttävänsä sen esimerkiksi ruokaan.

Timo Sykäri

Alkuvuodesta 2020 keikkalaisena aloittanut Timo tekee Väylälle kokoonpano-, pakkaus- ja siivoustöitä. Mieluisimmat työtehtävät ovat kaikenlaiset puhdistustyöt, mutta kaikkein eniten hän pitää aktiivisesta työnteosta ja mukavasta ilmapiiristä. Timolle palkkatyö merkitsee uusia kokemuksia tulevaisuudessa, minkä lisäksi se on muutenkin tärkeää:  “Saan siitä iloa ja loistoa ja hyvää fiilistä.”

Helmi Siivonen

Helmi on tehnyt töitä keikkalaisena vuoden 2018 syksystä alkaen muun muassa kokoonpano- ja siivoustehtävien parissa. Hän pitää vahvuutenaan ahkeruutta ja palkkatöitä hyvänä juttuna. Helmin saa iloiseksi töiden tekeminen kavereiden kanssa, siivoaminen kotona ja töissä sekä palkka, jonka voi käyttää vaatteisiin.

Ossi Serpola

Maaliskuussa 2018 Väylälle keikkailun aloittaneelle Ossille koneiden käyttäminen töissä on lähellä sydäntä ja hän on päässytkin jo painehuuhtelukoneen ja höyrypuhdistimen puikkoihin. Ossi ottaa mielellään vastaan uusia keikkoja ja pitää työpäivissä parhaana kun saa työt valmiiksi ja näkee oman työn lopputuloksen. Ossi sanoo kaiken olevan hyvin kun palkkatöistä saa rahaa ja voi asua omassa asunnossa.

Iikka Palhamo

Väylän keikkalaisena johtojen puhdistuksessa vuonna 2022 aloittanut Iikka nauttii työpäivissään eniten siitä, että joka päivä oppii jotain uutta. Hän sanoo töiden sujuvan kaikkein parhaiten silloin, kun työtehtävät ovat selkeät ja niihin on kunnon ohjeet. Palkkatyöt merkitsevät hänelle ennen kaikkea tekemistä päiviin ja mahdollisuutta oman palkan ansaitsemiseen.

Miia Pallonen

Verhoilijan koulutuksen omaava Miia on ollut töissä Väylällä jo vuodesta 2018. Sitä ennen hän oli avotyössä, josta saatu työosuusraha oli 5-10 euroa päivässä. Palkkatyön myötä hänestä on tullut suuri yhdenvertaisen työllistymisen puolestapuhuja, ja hän onkin käynyt puhumassa asiasta kaupungin budjettineuvotteluissa asti: “Mielestäni jokaisella ihmisellä on oikeus saada palkkaa, tuntea, että on hyvä työssään ja että häntä arvostetaan.”

Iiris Mikkilä

Iiris on Väylän perustaja ja edelleen yhtä suurella sydämellä parantamassa kehitysvammaisten työllisyystilannetta kuin vuonna 2016 järjestöä perustettaessa. Eniten Iiristä sykähdyttää kun työntekijät oppivat uutta ja ovat itse ylpeitä omasta tekemisestään. Hän saa virtaa myös asioiden edistämisestä yhteistyön voimalla, suuret muutokset saadaan aikaan yhdessä.

Heidi Löppönen

Heidi aloitti työt kehittämispäällikkönä Väylällä tammikuussa 2020. Varsinaisen työtehtävänsä lisäksi hän on ehtinyt toimia jo siivoojana, ompelijana, pakkaajana ja verkkokaupan perustajana - eikä malta odottaa mitä on luvassa seuraavaksi. Sydäntä lähellä on yhdenvertaisuus - se, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja heitä kohdellaan sen mukaisesti.

Mikko Levänen

Mikolle palkkatöiden tekeminen on tärkeää, se opettaa pärjäämään omilla tuloillaan ja säästämään. Keikkalaisena vuoden 2018 syksyllä aloittanut Mikko saa yhdessä töiden tekemisestä myös paljon iloa: “Näen työkavereita ja ihania ihmisiä, ja ei tarvitse jäädä kotiin. Välillä nauretaan ja kikatetaan, mutta hommat hoidetaan ja puhalletaan yhteen hiileen. Ei jäädä tuleen makaamaan.”

Tiia Lehto

Tiia on tehnyt keikkoja jo vuodesta 2018 ja ehtinyt urallaan työskennellä niin siivous- pakkaus- kuin kokoonpanotehtävissäkin. Hän pitää erityisesti keikoista, joissa käsiteltävänä on monenlaisia eri tuotteita ja työtä pääsee tekemään monipuolisesti. Tiiasta on mukava käydä palkkatöissä ja hän pitää tärkeänä pitää aina välillä taukoja, ettei työ käy liian raskaaksi.

Fanny Kilpiö

Ensimmäisessä palkkatyössään vuonna 2023 Väylällä aloittanut Fanny on omien sanojensa mukaan viihtynyt mainiosti keikoilla pakkaus- ja kokoonpanotyössä. Hän on erikoistunut saapuvien pakettien purkuun ja lajitteluun ja sanoo lajittelun olevan mukavinta ja vaikeinta samaan aikaan, siinä kun pitää olla tarkkana siitä minne mikäkin tavara menee. Hänestä parasta työssä on hyvä ilmapiiri ja palkan saaminen on tärkeää, jotta voi ostaa asioita mitä tarvitsee.

Mauri Karhu

Mauri on tehnyt Väylälle keikkoja vuoden 2022 alusta. Hänen erikoisalaansa on johtojen puhdistus, mikä on hänen sanojensa mukaan helppoa ja mukavaa. Parasta työssä on monipuolisuus ja palkka, jonka voi käyttää vaikka vaatteisiin. Kysyttäessä haluaako hän jatkaa keikkailua, vastaus on selvä: “Todellakin! En mä minnekään muualle lähde töihin.”

Vivi Harju

Vivi nauttii työpäivissään siitä, kun työt tulevat tehtyä loppuun asti. Keikkoja hän on tehnyt vuoden 2019 syksystä alkaen ja hän on omien sanojensa mukaan parhaimmillaan siivous-, hyllytys- ja järjestelytöissä. Vivi kritisoi aiemmin avotyöstä saamaansa muutaman euron työosuusrahaa, ja sanoo etteivät siitä saatavat tulot riitä edes laskujen maksamiseen. Palkkatyö onkin hänelle tärkeää ja hän näkee sen hyvänä keinona saada rahaa säästöön.

Roda Ali Mire

Oppisopimuksella työllistynyt Roda aloitti Väylällä tiiminvetäjänä vuonna 2023 ja on sen myötä perehtynyt laajasti ompelimon sekä pakkaamon työtehtäviin. Eniten hän nauttii toistuvasta työstä, mutta suhtautuu avoimesti myös uusiin työtehtäviin. Hän pitää Väylän tarjoamaa palkkatyötä todella tärkeänä ja toivoo, että tulevaisuudessa erilaisia ihmisiä huomioivia työpaikkoja olisi entistä enemmän.

Työntekijäksi Väylälle?

Avoimet työpaikat

Ilmoitamme uusista avoimista työpaikoista Väylän sosiaalisessa mediassa sekä yleisimmillä työnhakusivustoilla. Ilmoituksiin vastauksena toivomme avointa hakemusta ja cv:tä, joista käy ilmi miksi haluat työskennellä nimenomaan Väylällä. Hakea voi itsenäisesti tai yhdessä työvalmentajan kanssa. Väylä toimii kehitysvammaisten ihmisten työmarkkina-aseman parantamiseksi, mutta emme edellytä tai kysele kenenkään diagnooseja.

Hakuprosessin aikana kutsumme osan hakijoista työhaastatteluun. Haettavasta tehtävänkuvasta riippuen haastattelu voidaan järjestää toiminnallisena haastatteluna tai perinteisenä keskustellen etenevänä haastatteluna. Mahdollinen työvalmentaja on tervetullut mukaan haastatteluun. Haastattelujen päätteeksi tehtävästä valinnasta ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Vakituisia työntekijöitä rekrytoidessa voidaan hyödyntää lyhyt työkokeilu TE-toimiston kanssa yhteistyössä. Työkokeilu on keskimäärin kuukauden mittainen ja sen tarkoituksena on selvittää työnhakijan sopivuus järjestön tarjoamaan työhön. Työkokeilu on mahdollinen, kun työntekijä vaikuttaa ennakkotietojen perusteella Väylän toimintaan soveltuvalta, mutta esimerkiksi fyysisiä haasteita työn suorittamisessa on tutkittava.


Keikkatyö 

Väylä työllistää keikkatyöntekijöitä yhteistyössä vammaispalveluiden työtoimintakeskusten kanssa. Kehitysvammaiset ihmiset ovat perinteisesti työskennelleet työtoimintakeskuksissa palkatta, yritysten alihankintatöitä suorittaen. Tähän Väylä vaikuttaa tuomalla palkkatyön myös työtoiminnassa käyvien ihmisten ulottuville. Työt tehdään joko Väylän asiakasyritysten tiloissa tai Väylän omissa tuotantotiloissa Niittykummussa. Työntekijät saapuvat keikkaluonteisesti työskentelemään tukenaan tuttu ohjaaja työtoimintakeskuksesta. 

Työskentely toimintakeskusten ulkopuolella mahdollistaa aidosti osallistumisen työelämään ja kohtaamiset ihmisten välillä. Työskennellessään Väylän tuotantotilassa keikkalaiset tulevat tutuksi Väylän vakituisen henkilökunnan kanssa ja hyvä johtajuus sekä työnohjaus ulottuu vakituisen henkilöstön lisäksi myös heihin.

Olemme jatkuvasti kiinnostuneita laajentamaan yhteistyötä uusien työtoimintayksiköiden kanssa. Uudet yhteistyökyselyt voi lähettää Ota yhteyttä-sivun yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen kauppa(at)vaylary.fi.

Lue lisää

Ole osa muutosta - liity jäseneksi

Voit tulla mukaan vaikuttamaan Väylän toimintaan liittymällä yhdistyksemme jäseneksi.
Tule mukaan tekemään työelämästä yhdenvertaisempaa!