Blogi: Väylä työllisti minut

Olen Väylä ry:n toimistoassistentti. Työtehtäväni ovat monipuoliset. Pidän yllä nettisivuja ja muusta graafisesta ilmeestä. Vastaan myös osaltani laskutuksesta ja asiakaspalvelusta.

Miten päädyin Väylään?

Tämän vuoden keväällä olin ollut vailla säännöllistä työtä yli puoli vuotta. Olin lopettanut työt 2016 eräässä yrityksessä äitiysvapaan sijaisena. Pitkään olin ilman työtä ja päivät täyttyivät sadoista työhakemuksista, jotka eivät tuottaneet tulosta. Viimein pääsin kuukaudeksi tallentajaksi, mutta yhdistys ei voinut tarjota mitään pysyvämpää. Jatkoin taas turhaan työhakemusten lähettelyä.

Mietin asiaa ja miten voisin vaikeavammaisena lihastautisena työllistyä. Työnteko mahdollisuuteni ovat rajalliset. Koska pystyn tekemään työtä vain tietokoneella, on työnantajilla suppeat mahdollisuudet palkata minut päivätöihin. Työhakemusten lähettäminen ei tuottanut kuin pettymyksiä. Päätin tehdä radikaalin ratkaisun. Kirjoitin Facebookiin julkisen viestin, jossa avasin tilanteeni ja pyysin ihmisiä jakamaan julkaisua.

Julkaisun suosio yllätti täysin ja sitä jaettiin tuhansia kertoja. Yritys kannatti, sillä sain useita työtarjouksia. Väylä tuntui sitten luontevimmalta vaihtoehdolta.

Mitä työ merkitsee minulle?

Ennen kaikkea nautin siitä, että minulla on järkevää tekemistä. Tuntuu, että passivoidun ilman työvelvollisuuksia. Tietysti työn täytyy olla mielekästä ja haluan siitä sopivan korvauksen. Työ antaa tunteen, että tekemisilläni on merkitystä ja tarkoitus.

Väylässä minuun luotetaan ja olen saanut sopivasti vastuuta. Työtäni arvostetaan ja se on parasta motivaatiolleni.

Sampo Luumi
Toimistoassistentti
Väylä ry